Esztétikai központjainkban Budapesten és Kaposváron, orvosi IPL készülékkel, orvosi háttérrel, egészségügyi végzettséggel rendelkező munkatársaink nyújtanak megoldási lehetőséget ezen esztétikai problémákra.

IPL technológia röviden:

Az IPL berendezések fontos tulajdonsága a rendelkezésre álló fajlagos energiasűrűség. A nálunk működtetett orvosi NannoLight MP50 modell maximális energiaszintje 50J/cm2, ezáltal még nagyobb energiatartalék áll rendelkezésre a kritikus alkalmazások eredményes kezelésére. A legszélesebb körű alkalmazási lehetőségeket nyújtó önálló fényimpulzus rendszer.

Ez a rendkívül fejlett készülék túlhaladta az eredeti felhasználási területét. Ma már a szőrtelenítő kezelések mellett a bőrregeneráló, arcfiatalító kúrák és a különböző indikációval (mint pikkelysömör, akné, pigmentfoltok, hajszálér-tágulatok, rosacea) végzett terápiás kezelések egyre inkább előtérbe kerülnek.

Ezeknek a kezeléseknek a javaslata és elvégzése már megfelelő szakmai kompetenciát igényel, ezért fektetünk nagy hangsúlyt arra, hogy a kezeléseket kizárólag egészségügyi végzettséggel és kellő szakmai tapasztalattal, gyakorlattal rendelkező személyzet végezze orvosi háttérrel.

IPL központjainkban alkalmazott magas műszaki fejlettségű NannoLight készülékek kezelőfeje és kezelőfelülete is hűtött, így garantáltan biztonságos és szinte fájdalommentes a kezelés, mivel a bőrfelület és környéke sem hevül fel az eljárás során. A kezelőfej minden egyes villanással 3,2 cm2-nyi bőrfelületet tud kezelni, ezért a kezelés gyors és kényelmes. Nagy testfelületek kezelését teszi lehetővé rövid idő alatt.

Hogyan hat az IPL tartós szőrtelenítés kezelés?

Az IPL villanófényes szőrtelenítés szelektív fototermolízis elvén alapul. Ez azt jelenti hogy a villanó fény a szőrtüsző festékanyagában (a melaninban) nyelődik el, és eközben a környezetet megkíméli. A szőrtüszőben elnyelődő fény hővé alakul, és elpusztítja a szőrtüszőt. A tartós szőrtelenítéshez ideális eset a világos bőr, a sötét (fekete, barna) szőrszál.

Milyen időközökkel végzünk a tartós szőrtelenítést kezelést?

A kezelés során a növekedési/aktív fázisban lévő szőrszálak kezelhetőek (ilyenkor a legmagasabb a melanin tartalom). A szőrtüszők egy része nyugalmi fázisban van. A  kezelést az arcon 4-6 hetes, egyéb testtájakon 6-8 hetes szünetekkel  kell  ismételnünk.  Azonban ez az időszak egyénenként változhat.

Mennyi ideig tart a tartós szőrtelenítő kezelés  hatása?

Szőrtelenítésnél  tartós hatás (akár évekig tartó) várható. A későbbiekben fenntartó kezelésre lehet szükség. A szőrbenövés okozta kellemetlen, fájdalmas, gyulladásos állapot megelőzhető, és egyben kezelhető.

Mit kell tennie IPL tartós szőrtelenítő kezelés után?

  • Szőrtelenítő kezelés esetén bőrpír előfordulhat. A kezelés után ne dörzsölje, ne érje meleg víz a kezelt területet. Néhány napig szükség lehet irritációt csökkentő  kenőcs használatára. Erre a rendelőben javaslatot teszünk.
  • A kezelt terület napfény ill. szoláriumozás hatására a környezeténél jobban lebarnulhat, ezért bőrtípusának megfelelő, de minimum 30-as faktorszámú fényvédőt használjon! A napozást és a szoláriumozást kerülje ezalatt!

Komfortérzetünkben a nem kívánatos szőrszálak  egyre jobban  zavaróak számunkra. Ezen  villanófényes eljárásnak köszönhetően, tartósan megszabadulhatunk illetve  javíthatunk ezen  esztétikai problémán. A kezeléseket  több alkalommal (4-8), meghatározott  szünetekkel, az őszi-nyár eleji  időszakban végezzük! Egy kezeléssorozat után minőségi eredményeket érhetünk el, amelyeket azonban  a napsugárzás okozta pigmentáció veszélye miatt nyáron  szüneteltetünk!

Az IPL tartós szőrtelenítés kezelés kaposvári központunkban érhető el.

Amazon Szépségsziget

Cím: 7400 Kaposvár, Berzsenyi u. 2/a.

Tel: +36-30/350-0855