Világszerte elterjedt és népszerű ránckezelési technika. Az arc statikai ráncait ill. volumenhiányát pótolhatjuk ezzel a teljes mértékben felszívódó anyaggal.

A ráncok megjelenésének főbb okai a napfény, dohányzás, az életkor, a  genetikai hajlam. A  hyaluronsav természetes anyag, a bőrünket alkotó kötőszövet egyik fontos összetevője. Termelődése azonban az évek múlásával egyre csökken. A csökkenés mértéke a külső környezeti  tényezőkön kívül a bőr anyagcseréjétől és az egyéni szokásoktól is függ.

A hyaluronsav az irharétegben található, és a kötőszövet rugalmasságát adja. Hiányában a bőr tónustalanná, az arc megjelenése a valós koránál akár idősebbnek tűnhet. Nagyobb hiány esetén az arc beesetté válik, a redők egyre mélyülnek. Ez a folyamat hyaluronsavval történő feltöltéssel visszafordítható!

A hyaluronsav vízmegkötő hatása révén “belülről megemelve” simítja ki a ráncokat. 2-3 hét alatt éri el maximális  hatását, és egyéntől függően (életvitel, napozás, szoláriumozás, genetikai hajlam) a legtöbb területen hatása egy-másfél évig tart. A hyaluronsav idővel lebomlik.

Leggyakoribb alkalmazási területek:

orr-ajakzug barázdák (nasolabialis redő), ajak dúsítása, szemöldök közötti függőleges ráncok, felső ajak körüli ráncok. Dr. Szabó Szilárd plasztikai  sebész főorvos  több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik az arcon végzett műtétek és beavatkozások területén.  A páciens elvárásai mellett fontos számára a szép és ízléses eredmény, melyet a vizsgálat és tervezés során közösen egyeztetnek.Újabb, és talán az egyik leglátványosabb módszer a hyaluronsav alapú injekciós arcimplantáció, mellyel évekkel válhatunk azonnal fiatalabbá. Nem véletlen, hogy a Hollywoodi sztárok is, pl. (Link: ) Demi Moore egyre gyakrabban választják ezt a módszert.

A kezelésről:

A kezelés  nagyon vékony tűvel történik, aminek során az anatómiai elváltozások elemzése után a plasztikai sebész szakorvos adja be a megfelelő rétegbe a feltöltő anyagot, majd modellálja az akkor még képlékeny implantátumot.

A kezelés átlagosan 20-40 percig tart. Előnye a műtéti beavatkozásokkal szemben, hogy  jelentősebb fájdalom, altatás, és hosszas lábadozási idő nélkül, akár ebédidőben  is megtörténhet a kezelés. A feltöltés eredményeképpen az  arc  megőrzi  egyedi, természetes vonásait.

Enyhe bőrpíron és viszketésen kívül mellékhatások rendkívül ritkán fordulnak elő. A kezelés után előfordulhat néhány napig tartó duzzanat, mely kellemetlenséget  a terület hűtőborogatásával lehet csökkenteni.

Terhesség, szoptatás és autoimmun betegségek esetén a hyaluronsavval történő feltöltés ellenjavallt.

 

Képek kezelés előtt és után

A kezelések előtt plasztikai sebész szakorvosunkkal Dr. Szabó Szilárddal történő konzultáció szükséges.

Időpontkérés konzultációra