A homlokon, a szemöldök közötti függőleges  és a szemek körül megjelenő, az arcot idő előtt öregebbnek mutató ráncok ellen a botox kezelés a legjobb megoldás.

A botox kezelés a világon a leggyakrabban végzett esztétikai beavatkozás. Azonban a világhálón  terjedő téves információk  miatt túlzott félelem alakult ki  ezzel a technikával kapcsolatban. Sokszor a helytelenül végzett ránckezelés és eltúlzott arcfelvarrások negatív eredményét is a Botox kezelés hatásának tulajdonítják.
A kezelés végzéséhez a gyártó cég által előírt tréning elvégzése után jogosult  a plasztikai sebész  a  technika alkalmazására. Az elméleti és a gyakorlati tudás hiányában, vagy ismeretlen eredetű készítménnyel végzett kezelések valóban szövődményekhez vezethetnek.

Magyarországon a Vistabel® az egyetlen esztétikai felhasználásra engedélyezett botox készítmény. Vannak kereskedelmi forgalomban kapható, bizonytalan forrásból származó anyagok, amelyek csak az árukkal tudnak versenyezni szemben a plasztikai sebész által beadott eredeti hatóanyaggal, ezek hatása azonban teljesen bizonytalan.

A ráncok megjelenésének főbb okai a napfény, dohányzás, az életkor, genetikai hajlam

Botox kezelés során:

Clostridium botulinum által termelt toxint adunk  be kis mennyiségben a mimikai (dinamikus) ráncokba, ami gátolják az idegingerület terjedését, így  átmenetileg  gátolják a ráncok kialakulásáért felelős izmok működést, azonban az  arcizmok természetes mozgását nem befolyásolják.  Maximális  eredmény 1- 2 hét alatt látható , hatása 3-4 hónapig tart és évente négyszer ismételhető. A kezelés után néhány óráig javasolt az erőteljes mimikázás, viszont ellenjavallt a hajolgatás, tornázás, napozás, szoláriumozás

Dr. Szabó Szilárd plasztikai  sebész főorvos  több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezik az arcon végzett műtétek területén.  A páciens elvárásai mellett fontos számára a szép és ízléses eredmény, melyet a vizsgálat és tervezés során közösen egyeztetnek.A kezelés során a legvékonyabb tűvel, területenként néhány apró szúrás szükséges. A kezelés utáni tanácsok betartásával csak átmeneti kényelmetlenség várható a tűszúrások helyén.

Mellékhatások ritkán fordulhatnak elő, amelyek mindig átmenetiek.

Terhesség, szoptatás alatt, illetve az injekció bármely összetevőjére való érzékenység esetén a kezelés ellenjavallt. Ugyancsak nem javasoljuk a kezelést 18 év alatt illetve 65 év felett.

A kezelés előnye, hogy különösebb előkészületek nélkül akár ebédidőben is megtörténhet a kezelés.

A Botox kezelés alkalmas fokozott hónalji izzadás csökkentésére is, melynek során a verejtékmirigyek működését gátoljuk. A kezelés hatására már 1 hét múlva egy egész nyárra megszabadulhat e zavaró kellemetlenségtől!

Mellékhatásként a szúrások helyén enyhe fájdalom, nyomásérzékenység illetve bevérzés alakulhat ki, azonban ezek is átmenetileg állhatnak csak fent.

A kezelések előtt plasztikai sebész főorvosunkkal, Dr. Szabó Szilárddal történő konzultáció szükséges.

Képek kezelés előtt és után

A kezelések előtt plasztikai sebész szakorvosunkkal Dr. Szabó Szilárddal történő konzultáció szükséges.

Időpontkérés konzultációra