A pigmentfoltok kialakulásának több oka is lehetséges. A napfény hatására kialakuló szeplők serdülőkor környékén elsősorban az orron és az orcákon jelenhetnek meg. Leégés következtében jelentkező sötétebb foltok a háton, vállakon jelentkezhetek ezekre jellemző, hogy napfény hatására színűk sötétedik.

Az időskori pigmentfoltok (lentigó)  a közvetlen  napfénynek kitett területeken az arcon, nyakon,  alkaron, kézháton jellemzőek.

A pigmentfoltok szoláriumozás nem kívánatos hatásának következtében is létrejöhetnek.

Fokozott pigmentációra hajlamos esetekben műtét utáni hegek környékén alakulhatnak  ki.

Kiváltó okként a hátterében hormonális eredetű  változások is szerepelhetnek.

A kiváltó októl függően jellemző, hogy a bőr pigmentanyaga egy helyen gyűlik össze, és ezáltal ott besötétedik a bőr.

Mivel azonban  a kiváltó okok eltérőek lehetnek, így a Meso Laser kezelések hatására a bőrszín sokkal egyenletesebbé válik a foltok halványodnak.

A  módszerrel csak és kizárólag olyan direkt erre a célra előállított hatóanyagokat szabad használni, amelyek analitikai (megközelítően 100%-os) tisztaságúak, sterilek, minden tartósító, színező, állagjavító és bárminemű más segéd anyagoktól ill. adalékoktól mentesek. Hagyományos kozmetikumokat ezekkel a módszerekkel nem szabad használni, mert súlyos fertőzést vagy allergiás reakciót válthatunk ki!

A kezelés során azokat az anyagokat juttatjuk be a bőrbe ill. a bőr sejtjeibe, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a bőr egészséges működéséhez, ill. megvédik azt a külső ártalmaktól.

Amire szüksége van elsősorban, az a hyaluronsav (amely nagy mennyiségű vizet köt meg, tehát biztosítja a bőr hidratáltságát), organikus szilíciumra (amelyből a bőr fibroblaszt sejtjei fel tudják építeni a fogytán lévő kollagén és elasztin rostokat ill. vitaminokra (A, B, C, D, E, stb…), melyek szabadgyökfogó képességük révén meg tudják védeni azt a külső károsító, börőregedést előidéző hatásokkal szemben (UV-A, UV-B sugárzás, levegőszennyezettség, stb…).

Mivel a kezelésekhez használt hatóanyagok nem csak a foltok halványítását segítik, így egyben arcfiatalítás kezelés is történik.

A kezeléshez használt kozmetikumok PEG-ek, parabének, parafinok, vazelin, ásványi olaj, színezékek, illatanyagok és állati nyersanyagok, által mentesek, amelyek  napjainkban már a minőségi kozmetikumokkal szemben alapvető elvárás.

 Az összetevők állati eredetű anyagoktól menetesek, nem génmanipulált anyagok, minden bőrtípusnál biztonságosan alkalmazhatóak.

Lehetőség van  kiegészítő,  az eredményt fenntartó otthoni bőrápolásra is az erre a célra ajánlott hatóanyagokkal.

A lézer és az elektroporációs kezelés ötvözése eredményesebb kezelési eljárást és intenzívebb hatóanyag bevitelt tesz lehetővé, felülmúlva az eddigi – simán csak elektroporátorok nyújtotta kezelések eredményeit. Mivel kétféle hatásmechanizmust fejti ki hatását,  a  laser okozta biostimuláció és  az eredeti orvosi  elektroporáció, amellyel  mélyebb szövetrétegbe történik a  hatóanyag-bevitel.

Lézeres mezoterápia előnyei:  egész évben végezhető, igen kíméletes módszer. Nincs tűszúrás, célzott hatóanyagbevitel lehetősége történik, látványos eredmények, kezelés közben nem melegedik fel a bőr, nincs kellemetlen érzet, fájdalom a vendég számára. Enyhe bőrpír jelentkezhet, de ez nem szokott tartós lenni. Nincsenek a kezelés után markáns, elhúzódó kellemetlen tünetek, amelyek miatt a  megszokott napi tevékenységeket napokra ki kell hagyni.

A kezelések előnye, hogy különösebb előkészületek nélkül, akár ebédidőben is megtörténhet  kezelés.

A  kezelések előtt plasztikai sebésszel  történő konzultáció szükséges.