Az index.hu-n megjelent tegnap egy cikk “1 GRAMM BOTOX ELÉG LENNE 8 MILLIÓ EMBER MEGÖLÉSÉHEZ” címmel. (Az eredeti cikk itt olvasható.)

Erre reagálva írtam egy összefoglalót:

Érdekes cikk, de szakmailag meglehetősen pontatlan. Inkább csak riogatásra alkalmas.

Ne feledkezzünk meg róla, hogy a botox számos betegség gyógyítására alkalmas, régóta bevált, biztonságos szer! Ilyenek a túlzott izomműködéssel járó neurológiai kórképek, (görcsös izombénulások, vizelési panaszok…), bizonyos eredetű krónikus fájdalmak, de akár a túlzott verejtékezés műtét nélküli kezelése.
Az esztétikai alkalmazás csak a jéghegy csúcsa.

Gyakorlott felhasználó kezében a kezelt terület soha nem lesz hullamerev, vagy mimikátlan, csak az erős dinamikus ráncok létrejöttéért felelős túlzott izomműködést csökkenti a kezelés.

A Botox nem roncsolja az idegsejteket, csak az ideg és az izom között blokkolja átmenetileg az ingerület áttevődését.

Misztikus a katonai tikos laboratórium Írországban, a valóság az, hogy Botoxot az Allerganon kívül más cégek is gyártanak. (Pl. Az Ipsen Biopharm az Egyesült Királyságban.)

A félelmetes halálos dózis is pontatlan: A botox halálos dózisa 30 pg/ttkg, ami azt jelenti, hogy a cikkben szereplőhöz képest 300-szor erősebb. Ennek ellenére a kezelés meglehetősen biztonságos: Az említett Allergan készítményt 50 E-es kiszerelésben használjuk. Ebből 54,6 ampullát kellene beadni vénásan ahhoz, hogy az emberek 50%-ánál halálos szövődmény alakuljon ki.

Jöjjön bátran kezelésre! Kattintson ide: Botox kezelés