Gyümölcsök

A bőrünk egyik legjobb barátai a sötét színű, bogyós gyümölcsök. Ilyenek az áfonya, szeder, ribizli.
Ezekben a finom gyümölcsökben található C-vitamin és antocianinok megvédik a szöveteket a korai öregedéstől, feltöltik az apróbb ráncokat, és feszesítenek.

Nagyon jó bőrszépítők még a citrusfélék is. Ilyenek a citrom, a grépfrút, a narancs. Magas C-vitamin tartalmuk miatt erősítik a szervezet és a bőr védekező rendszerét, védőpajzsként óvják a sejteket a károsodástól és feszesebbé teszik a kötőszöveteket is.

Zöldségek

A brokkoli amellett, hogy alakbarát, nagyszerű társunk az öregedés elleni küzdelemben is. Ezt a varázslatos tulajdonságát a szulfarofan (szerves kén + cisztein aminosav) tartalmának köszönheti, melyet a párolás után is megőriz.

A kelkáposzta is segítségünkre lehet, ha szeretnénk sokáig megőrizni a fiatalságunkat. A- vitaminban és többféle antioxidánsban gazdag.

A sárgarépában megtalálható béta-karotin amellett, hogy védi a bőrt a káros napsugárzástól, felveszi a küzdelmet a bőr korai öregedése ellen is. Ránctalanít, és feszesebbé, teltebbé varázsolja a bőrt.

A hüvelyesek a bőr megújulásában játszanak fontos szerepet, melyet a magas fehérje, cink , és magnézium tartalmuknak köszönhetnek. Ilyenek pl. a bab, a lencse és a borsó.

Az egyik legegészségesebb zöldségünk a paprika, mely egyedülállóan magas C- vitamin tartalommal büszkélkedhet, így nagyszerű bőrfiatalító, bőrszépítő és kötőszövet erősítő hatású.

Ha ennél több kell, válasszon kezeléseink közül: Arcfiatalítás plasztikai sebészeten